liptov logo

Náš Liptov

Speciálně zpracovaný ovčí sýr byl na Slovensku odjakživa součástí lidové stravy, ale také důležitým vývozním artiklem. Bryndza se na vozech vystlaných slámou převážela až do Vídně a oštiepok byl oblíbený nejen díky svým chuťovým vlastnostem, ale také trvanlivosti. V lůně slovenské přírody, v Liptovském Mikuláši, se už od roku 1902 vyrábějí z nepasterizovaného horského mléka slovenské sýrové speciality.

Mlékárna Liptov je výhradním odběratelem mléka ze 73 farem, družstev a salaší a díky tomu pomáhá udržovat v regionu práci pro víc než 400 pastevců a honáků a navíc přispívá k zachování přirozené vegetace liptovské oblasti. V roce 1990 Mlékárna Liptov rozšířila portfolio produktů o další druhy a začala vyrábět i termix, tavené sýry a produkty z kysaného mléka.

Share This