Absinth
Hořká múza umělců. Mysterium, kterým je Absinth obestřen, je dán obsahem thujonu, což je alkaloid obsažený v Pelyňku pravém.
Za magickou chuť vděčí absinth lihovému výluhu z Pelyňku pravého (Artemisia Absinthium). Legenda nápoje sahá až k bohyni Artemis, která této rostlině dala své jméno pro její dobré vlastnosti (podporuje vylučování trávicích šťáv, má baktericidní účinky, snižuje práh bolestivosti). Mysterium, kterým je Absinth obestřen, je dán obsahem thujonu, což je alkaloid obsažený v Pelyňku pravém. Dřív se thujonu připisovalo halucinogenní blouznění, které kreativně ovlivnilo světové umělce jako Rimbaudt, Van Gogh, Gaugain a další. Dnes už však vědecké výzkumy dokázaly, že za deprese umělců nemohl thujon, ale dlouhodobý nezřízený alkoholismus. Absinth však také můžete míchat a je nedílnou složkou oblíbených koktejlů jako Long Island Iced tea, Absinth Frappé, Sun Rice a další. Pití absinthu má svůj tradiční rituál, proto je také oblíben u intelektuálů a uměleckých poetických duší.
Jak vypadá absinthový rituál?
Pokud nemáte speciální absinthovou lžičku, postačí kávová. Dále potřebujete kostku cukru, zapalovač a doporučujeme i sklenici vody na konečné zředění. Kostku cukru na lžičce ponoříte na chvilku do absinthu a následně zapálíte. Tím se z cukru vytvoří sladký karamel, který pak do nápoje zamícháte. Poté dle chuti zředíte vodou.
70%
Absinth GREEN FAIRY